Installera mIRC på tio minuter

Att chatta på Internet är lätt! Fortsätt läsa och följ instruktionerna: om 10 minuter kan du diskutera i realtid med andra scouter från hela världen.

Steg 1 – Ladda ner
Ladda ner mIRC om du använder Windows 95/98/2000/NT eller 3.1x från vår programsida och spara det på din dator.
Ladda ner ircle från http://www.ircle.com om du använder en Macintosh. Det är motsvarigheten till mIRC fast för Macintosh.
Unix/Linux/BSD-användare kan chatta med ircII (konsol/xterm) eller XChat (grafisk).
Hur funkar det?
Chattning är som om att använda en telefon, fast istället för att använda din röst använder du dina fingrar i en ”chatkanal”. De tekniska detaljerna kommer förklaras senare
För att diskutera med andra på internet behöver du ansluta till server, en stor dator som sprider det du skriver till på servern. Servern skickar också vidare medelanden till andra servers så att de på de servrarna också kan se dem och prata med dig. En sådan grupp av servers kallas ett nätverk. Programet som du använder för att ansluta till servern kallas för en IRC-klient. Det finns många klienter, och vi har valt tre populära klienter till dig.
Steg 2 – Installation
Dubbelklicka på installationsprogrammets ikon.
Efter att först ha tryckt på ”Next ->” och sedan på ”Yes” kommer ett fönstret likt det till vänster dyker upp på skärmen. Välj alternativ enligt bilden och tryck på ”Install” knappen
Den automatiska installationen tar bara en liten stund.
När du ser nedanstående meddelande på skärmen är installationen klar. Klicka på ”Finish”.