JOTA Info

JOTA betyder Jamboree on the Air, och innebär att scouter över hela världen sitter vid amatörradiostationer under en helg och pratar med varandra. JOTA kan köras i stan eller i skogen och allt där emellan. Bästa plats brukar dock vara ute i naturen, gärna ett litet öppet område där en antenn kan sättas upp.

För din JOTA-station tar du enklast hjälp av en radioamatör. För att sända behöver du ha en licens, som i Sverige utfärdas av Sveriges Sändareamatörer (SSA).
För att få kontakt med en radioamatör så är det enklast om du går in på SSA:s hemsida, www.ssa.se, eller www.radioscouter.se. Där kan du också hitta mer information om vad en radioamtör är och vad det innebär.

Finns det möjlighet så leta gärna upp några walkietalkies (PMR) och öva samband (kommunikation mellan varandra), går även att kombinera med orientering och s.k. rävjakt.

För 2017 års JOTA-JOTI så gäller detta:

Kom ihåg invigningen klockan 09:30 (svensk sommartid) för alla JOTA-stationer! 3 690 MHz, och den efterföljande incheckningen. Man kan välja att checka in på en eller flera stationer enligt nedan.

SKØJAM Stockholm och SK2JAM Umeå sköter incheckning på 3,670 MHz

SK4JAM Ransberg och SK5JAM Kisa sköter incheckning på 3,680 MHz