JOTI FAQ

Måste man anmäla sig för att få vara med på JOTI?

Ja, det måste man göra, oavsett om man deltar som kår eller singelanvändare. Detta gör ni på anmälningssidan.

Vad behöver vi för att kunna vara med på JOTI?

En dator med Internetkoppling. Saknar ni Internetabonnemang kan ni beställa ett Scout IT paket från SSR.Program som kan vara bra att ha: E-postprogram, webläsare (ex. Internet Explorer), IRC-program och ICQ.

Kostar det något att vara med på JOTI?

Nej.

När pågår JOTI?

Samtidigt som JOTA tredje helgen i oktober. Starten sker klockan 00.00 lokal tid på lördagen och slutar 48 timmar senare klockan 24.00 på söndagen.

Finns det någon svensk IRC-server igång?

Vi arbetar liksom WOSM med Scoutlink och de har en server i Sverige som heter se03.scoutlink.net. Mer om IRC.

Vilka IRC-kanaler kommer att vara igång?

#scandinavia01, #swedish_youth01 och #joti samt ytterligare kanaler efter behov (när en kanal blir full skapas en ny enligt modellen …02, …03 osv.). I #sweden_youth är huvudspråket svenska och i #scandinavia går alla skandinaviska språk! I övrigt är det mest engelska som gäller. Vill man chatta med utländska scouter så kan #english vara ett bra alternativ. Mer om IRC.

Vad är IRC?

IRC står för Internet Relay Chat och är ett sätt att läsa och skriva meddelande till människor över hela världen direkt (i ”realtid”). För att kunna IRC-klient som antingen kan vara ett fristående program eller Java-baserad (kan köras i de flesta webbläsare version 4 och högre). Mer om IRC.
IRC låter för svårt, kan vi inte chatta på annat sätt?
Vi kommer som vanligt att ha en webbchatt igång samt en e-postlista. Webbchatten hittar du om du klickar på ”Webbchatt” i menyn till vänster. E-postlistan öppnar vid midnatt mellan fredag och lördag.

Finns det något JOTA/JOTI-märke?

Ja! Det finns en internationella JOTA-JOTI märke, och sedan ett par år tillbaka har de nordiska länderna ett gemensamt märke. Märkerna finns att köpa på ScoutShoppen