ScoutLink

Scoutlink är en global organisation utan vinstsyfte som strävar efter att sammanföra scouter från hela världen. De tillhandahåller en säker och kontrollerad chattmiljö för dem som använder Internet Relay Chat (IRC) teknologin. Scoutlink är online 365 dagar om året och har skapar vänskapsband runt hela världen. Deras huvudarrangemang är JOTI.

Texten som finns på denna sida är tagen direkt från ScoutLink:s hemsida – http://www.scoutlink.net.

ScoutLink
ScoutLink ser JOTA-JOTI som ett mycket viktigt arrangemang. Även om det finns andra forum tillgängliga på andra servrar, tillhandahåller de speciella servrar för JOTA-JOTI (och 365 dagar om året) bara för att sammanföra scouter från hela världen. ScoutLink är övervakat under JOTA-JOTI och resten av året för att upprätthålla scoutuppförande av medlemmar av deras team och en grupp av andra assisterande operatörer.

Deltagande
Alla scouter inbjuds att delta hos oss under JOTA-JOTI. Du kan vara med ensam, från en mindre grupp, eller genom stora grupper på t.ex. JOTA-JOTI-hajker/läger. Grupper med över 25 datorer eller 100 användare ska mejla joti@scoutlink.net för mer information och information om våra riktlinjer för stora grupper. Vi måste godkänna stora grupper innan ni kommer online, därför behöver vi veta i förväg hur många datorer ni har och vilken adress (hostmask) det är. (om det är förvirrande eller du känner dig osäker bör du mejla oss på joti@scoutlink.net eller komma in till #irc_help och fråga en operatör, så kommer vi hjälpa dig!)

Regler för att delta
Vi ber dig att läsa reglerna och förklara reglerna för alla andra deltar ihop med dig. Operatörerna (som är ledare) kommer att se till att reglerna följs och bryter någon mot reglerna kan det göra att hela din grupp blir avstängda under JOTI. Operatörer har ett @ framför sina namn och de kommer finnas i alla kanaler under JOTI. Om du har problem, antingen i en kanal eller i ett privat samtal, låt oss få reda på det. Du kan berätta för någon som är operatör eller mejla joti@scoutlink.net . LÄS OCH SE TILL ATT REGLERNA FÖLJS – vi kommer uppträtthålla alla regler under JOTI – EN PERSONS DÅLIGA UPPTRÄDANDE KAN GÖRA ATT HELA DIN GRUPPER BLIR AVSTÄNGD.
Koppla upp och program
Under JOTA-JOTI kan du använda javachattar som finns tillgängliga på olika sidor, men dessa brukar ofta vara högtrafikerade (och söliga) så vi rekommenderar att du använder ett program installerat på din egen dator, t.ex. mIRC (för Windows) eller IRCLE (för Mac). Instruktioner hur man laddar ner och installerar dem finns här. En lista på servrarna finns här.
Teknisk support
Vi ber dig att ladda hem och pröva programvaran i förväg. Om du får problem kan du mejla din region/landssamordnare eller joti@scoutlink.net . Någon kommer då att kontakta och hjälpa dig. GÖR DETTA I GOD TID! Om du behöver teknisk assistans under JOTI-helgen är det mindre troligt att det finns någon som har speciellt mycket tid att hjälpa dig. Vi är däremot mer än glada att hjälpa dig under veckorna före JOTI. Du kan även komma till #irc_help och ställa frågor om tekniken.
Andra frågor
Om du har några andra frågor, mejla din region/landssamordnare, kom till #scandinavia, #english eller #irc_help och fråga folk med ett + eller @ framför sitt namn, eller mejla joti@scoutlink.net .
Vi ser fram emot ditt deltagande hos oss!

**EXTRA**

Om du ska använda mer än 20 datorer kommer din uppkoppling att nå ”klon-gränsen”. För att vara säker på att du kommer online med din grupp på 20 eller fler datorer är det viktigt att du mejlar din ip-adress eller hostmask till Scandinavia.Scoutlink@gmail.com. För användare som chattar via vanligt modem –> Rapportera din IP-adress eller hostmask när du kopplar upp dig på nytt, för den kan vara dynamisk.