ScoutLink

Scoutlink är en global organisation utan vinstsyfte som strävar efter att sammanföra scouter från hela världen. De tillhandahåller en säker och kontrollerad chattmiljö för dem som använder Internet Relay Chat (IRC) teknologin. Scoutlink är online 365 dagar om året och har skapar vänskapsband runt hela världen. Deras huvudarrangemang är JOTA-JOTI med inrikting på JOTI.

Texten som finns på denna sida är tagen direkt från ScoutLink:s hemsida www.scoutlink.net.

ScoutLink
ScoutLink ser JOTA-JOTI som ett mycket viktigt arrangemang. Även om det finns andra forum tillgängliga på andra servrar, tillhandahåller de speciella servrar för JOTA-JOTI (och 365 dagar om året) bara för att sammanföra scouter från hela världen. ScoutLink är övervakat under JOTA-JOTI och resten av året för att upprätthålla scoutuppförande av medlemmar av deras team och en grupp av andra assisterande operatörer.

Deltagande
Alla scouter inbjuds att delta på JOTA-JOTI via Scoutlink. Du kan vara med ensam, från en mindre grupp, eller genom stora grupper på t.ex. JOTA-JOTI-hajker/läger. Grupper med över 25 datorer eller 100 användare ska mejla Scoutlink för mer information och information om våra riktlinjer för stora grupper.
Regler för att delta
Vi ber dig att läsa och förklara reglerna för alla som deltar ihop med dig. Operatörerna (som är ledare) kommer att se till att reglerna följs och bryter någon mot reglerna kan det göra att hela din grupp blir avstängda under JOTI.
Koppla upp och program
Under JOTA-JOTI kan du använda Scoutlink / Chat

Alternativt så kan du koppla upp dig med en klient på datorn.
Servern heter: chat.scoutlink.net
Teknisk support
Vi ber dig att ladda hem och pröva programvaran i förväg. Om du får problem kan du mejla din region/landssamordnare eller jota-joti@scouterna.se . Någon kommer då att kontakta och hjälpa dig. GÖR DETTA I GOD TID! Om du behöver teknisk assistans under JOTI-helgen är det mindre troligt att det finns någon som har speciellt mycket tid att hjälpa dig. Vi är däremot mer än glada att hjälpa dig under veckorna före JOTI. Du kan även komma till #irc_help och ställa frågor om tekniken.
Andra frågor
Om du har några andra frågor, mejla din region/landssamordnare, kom till #scandinavia, #english eller #irc_help och fråga folk med ett + eller @ framför sitt namn, eller mejla jota-joti@scouterna.se
Vi ser fram emot ditt deltagande hos oss!